• ga voor een duurzame garderobe & bewuste lifestyle
 • voor 16:00 besteld? vandaag verzonden (di - vrij)
 • 14 dagen bedenktijd

9,7Reviews

Slow Member Club | Meld je aan & spaar tegoed bij je aankoop

Slow Member Club | Meld je aan & spaar tegoed bij je aankoop

Laura - 12 / Nov / 2017

SLOW TALK | In gesprek met social & sustainable fotograaf Cindy van Rees

SLOW TALK | In gesprek met social & sustainable fotograaf Cindy van Rees
Slow Blog

Een tijdje geleden kwam ik op de Instagram van Cindy van Rees terecht. Cindy (24) is grafisch ontwerper en fotograaf. Wat ik zo ontzettend cool vind aan Cindy is dat zij alleen grafische vormgeving en fotografie projecten aanpakt van duurzame initiatieven. Toen ik opzoek was naar een fotograaf voor de Take it slow launch party was Cindy dan ook de eerste fotograaf die in mij op kwam. Heb je de foto’s nog niet gezien? Bekijk de foto’s dan hier op de Facebook van Take it slow. 

 

Maar wie is eigenlijk deze sustainable girlboss achter de camera? Toen Cindy laatst langs kwam om offline te shoppen bij Take it slow (ja dat kan op afspraak!) heb ik haar meteen gevraagd naar haar mening over slow fashion en een slow lifestyle. Ook heb ik Cindy op de foto mogen zetten in een Take it slow outfit.

 

Cindy van Rees in Take it slow duurzame kleding

 


De eerste vraag, wat voor een werk doe je precies?

Ik ben grafisch ontwerper en fotograaf voor duurzame organisaties en initiatieven. Puur met als doel om mensen te laten zien dat een duurzame levensstijl heel leuk en toegankelijk kan zijn. Mijn doel is om te laten zien dat een duurzame levensstijl aantrekkelijk is en dat het absoluut niet moeilijk is.

 

Waardoor heb je deze keuze gemaakt?

Op de kunstacademie heb ik geleerd hoe je mensen kunt beïnvloeden om bepaalde dingen te doen of te kopen. Wij leerden hoe we als ontwerpers mensen kunnen beïnvloeden op hun gedrag. Op een gegeven moment kwam er tijdens een college een voorbeeld over hoe slechte organisaties met een goed georganiseerde communicatiestrategie mensen op een slechte wijze kunnen beïnvloeden. En toen dacht ik, wow! Dat kan ook. Hierdoor ging er een soort van knopje om; dit wil ik niet. Ik wil juist op een goede manier mensen beïnvloeden. Langzaam ging dit gevoel richting duurzaamheid. Ecologisch maar ook sociale duurzaamheid.

 

 Als het onderdeel van je werk is om de kennis te hebben hoe je mensen kunt beïnvloeden, dan komt daar een verantwoordelijk bij mee. Die verantwoordelijkheid wil ik graag nemen.

 

Wil je dit toepassen op slow fashion of in algemene projecten?

Niet perse op modegebied. Maar in het modewereldje gaat alles wel heel snel en dat vind ik wel heel erg leuk. Alles kan! De innovatie gaat snel en dat vind ik super leuk.

 

duurzame dames kleding Take it slow fashion 

Wat betekent voor jou het begrip slow fashion?

Slow fashion is naar mijn mening kleding waar je voor 100% achterstaat. Bij elk kledingstuk dat ik heb, denk ik ‘dit hoort bij mij’. Slow fashion is kleding waar ik lang mee kan doen, kleding dat tijdloos is.

 

Maar slow fashion is wel iets dat ik heel langzaam opbouw. Af en toe kom ik een kledingstuk tegen waarvan ik denk, ‘dit vind ik nou echt heel erg mooi! Dit kledingstuk wil ik heel erg graag hebben en dit past echt bij mij.’ En dat ik vervolgens dan langzaam (ha, leuke woordspeling) allemaal items krijg waarvan ik denk, dit past bij mij, dit is wie ik ben als persoon en dat kan ik dan ook uitstralen.

 

Slow fashion vind ik ook kleding waar je heel bewust voor kiest. Dat je er achter staat en mee eens bent hoe het is geproduceerd. Het zijn een soort van verhaaltjes aan je kledingstukken. Slow fashion is meer dan alleen zomaar een kledingstuk. Een goed voorbeeld hiervan is het kopen van een winterjas. Een winterjas is een kledingstuk dat je in de winter dagelijks aanhebt, voor een paar maanden lang. Hierdoor vind ik dat een winterjas best wel veel over iemand zegt, omdat je die zorgvuldig uitgekozen hebt. Net als schoenen. Ik kan mensen ook goed peilen op hun schoenen, haha! Met slow fashion is dat dan met alle kledingstukken die je zorgvuldig uitkiest.

 

cindy van rees langerchen

 

Tegenwoordig horen we steeds meer over slow fashion. Waarom denk jij dat steeds meer mensen hier om gaan geven?

Ik weet niet of het echt zo is, maar voor mijn gevoel is het onze generatie die langzaam een groot marktaandeel krijgt. Ik denk dat onze generatie heel veel behoefte heeft aan uniek zijn. Wij willen niet dertien in een dozijn zijn. Daarom willen wij kleding met een verhaal. Kleding waar we achterstaan. En dat hoeft niet eens voor iedereen duurzame kleding te zijn maar wel een soort van tailormade idee. Een kledingstuk dat niet iedereen heeft. En dat hangt vaak wel samen met duurzaamheid. Onze generatie vind dit belangrijk en is inmiddels oud genoeg om te zeggen wat ze vinden en daarvoor te kiezen. Voor mijn gevoel start het met uniek zijn en iets hebben dat niet iedereen heeft. Een mooi kledingstuk met een verhaal.

 

Wat is jou visie op slow in het algemeen?

Allereerst is voor mij slow met aandacht bewust dingen doen. Ook bewust dingen meemaken. Niet langs dingen gaan maar leren kijken. Meer focus, je niet laten afleiden door alles om je heen. Wat heel tegenstrijdig klinkt omdat slow je tegelijk het eigenlijk het gevoel geeft niet te hoeven focussen. Ik denk namelijk dat we dat heel moeilijk vinden. Dit lukt mij ook echt niet helemaal, ook al wil ik het wel heel erg graag. Ik heb vaak het gevoel dat wanneer ik slow ben, ik aan het vals spelen ben.

 

Ik heb wel steeds meer door dat ik af en toe slow aan moet doen. Ik weet dat het heel belangrijk is, maar dat ik dat niet goed kan. Maar soms kan ik het ook wel, zoals vandaag. Wanneer ik met mooi weer besloot uit de tram te stappen en in plaats daarvan het laatste stukje te gaan lopen. Die kleine dingetjes zijn wel een slow moment voor mij.

 

Over slow momenten gesproken, wat is je favoriete slow moment?

Mijn meest favoriete slow moment is naar de zee gaan. Maar dat doe ik niet heel erg vaak. Bij de zee is alles weg, er is alleen water en het ruist. Daarom wil ik ook graag dicht bij de zee wonen. Een ander slow moment voor mij is wanneer ik fietst of loop door het donker. Dan het liefst door de stad of van het station naar huis. Dat vind ik echt heerlijk! Fietsen is echt ultiem! Maar dit is voor mij soms ook vals spelen, want dit moment kan ik als heel slow ervaren omdat ik weet dat ik al iets aan het doen ben. Namelijk het vervoeren van mijzelf, dan hoef ik niet nóg iets te doen.

 

Laura, wat is jouw slow momentje dan? Daar ben ik ook wel nieuwsgierig naar. 

 

Mijn slow moment? Oe, ehm. Anderhalf jaar geleden heb ik yoga en meditatie ontdekt. Sindsdien is dat echt mijn slow moment. Maar dan moet ik mijzelf er wel echt toe kunnen zetten, het mezelf gunnen. Meestal moet ik yoga inplannen en van te voren tegen mijzelf zeggen; Laura vanavond ga je niets doen, je gaat naar yoga en je gaat ervan genieten! Na de yoga/meditatie les van anderhalf uur is een ander slow moment voor mij op de fiets naar huis. Met opzet nog niet naar mijn telefoon gekeken, maar ontspannen naar huis fietsen. 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recent door jou bekeken

Het laatste nieuws op ons blog

 • Ontdek ons nieuwe merk: Alohas
  01 / May / 2022

  Laura - 12 / Nov / 2017

  Ontdek ons nieuwe merk: Alohas

 • Fashion Revolution Week: 5 redenen om voor duurzame kleding te kiezen
  21 / Apr / 2022

  Laura - 12 / Nov / 2017

  Fashion Revolution Week: 5 redenen om voor duurzame kleding te kiezen

 • Duurzame zomerstoffen
  19 / Apr / 2022

  Laura - 12 / Nov / 2017

  Duurzame zomerstoffen

 • Nieuw merk bij Take It Slow: Dedicated
  30 / Mar / 2022

  Laura - 12 / Nov / 2017

  Nieuw merk bij Take It Slow: Dedicated

 • Guppyfriend: de oplossing tegen microplastics
  06 / Mar / 2022

  Laura - 12 / Nov / 2017

  Guppyfriend: de oplossing tegen microplastics

 • Doe jij mee met Warmetruiendag op 11 februari?
  08 / Feb / 2022

  Laura - 12 / Nov / 2017

  Doe jij mee met Warmetruiendag op 11 februari?

 • Mediteren kun je leren: tips voor beginners
  30 / Jan / 2022

  Laura - 12 / Nov / 2017

  Mediteren kun je leren: tips voor beginners

 • Wanneer is kleding van goede kwaliteit?
  26 / Jan / 2022

  Laura - 12 / Nov / 2017

  Wanneer is kleding van goede kwaliteit?

 • Waarom wij niet voor fast fashion kiezen
  12 / Jan / 2022

  Laura - 12 / Nov / 2017

  Waarom wij niet voor fast fashion kiezen

 • SLOW: Tips voor een minimalistisch leven
  24 / Dec / 2021

  Laura - 12 / Nov / 2017

  SLOW: Tips voor een minimalistisch leven

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Take It Slow 9.7 / 10 - +300 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »