• De leukste duurzame mode op één plek
 • Gratis verzending vanaf 99,- (NL)
 • 14 dagen bedenktijd & printerloos retourneren

9,7Reviews

final winter sale | nu tot 50% korting

final winter sale | nu tot 50% korting

Yvonne - 04 / Nov / 2020

Slow Talk - Anne van Laarhoven

Slow Talk - Anne van Laarhoven
slow blog

Bij het onderwerp slow living moest ik meteen denken aan Anne van Laarhoven. Zij lanceerde dit jaar namelijk The Mindful Method, een programma gericht op personal branding en mindfulness. Twee onderwerpen die naadloos aansluiten op een slow lifestyle. Ik dronk digitaal een kopje koffie met Anne om meer over haar werkwijze en visie op slow living te weten te komen. 

Kun je onze lezers iets vertellen over wie je bent en wat je doet?

“Jazeker! Ik ben Anne en ik werk als personal brand strategist en als coach. Ik help ondernemers en individuen bewust te groeien door middel van personal branding, coaching en mindfulness. Dit doe ik door middel van 1-op-1 coaching sessies maar ook met mijn methode The Mindful Method. Deze methode bestaat uit 10 stappen en is bedoeld voor mensen die willen werken aan hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. In die 10 stappen help ik mensen vanuit meer zelfinzicht naar meer authenticiteit om zo meer purpose en impact te ervaren in hun werk.”

Personal branding is dus niet alleen voor ondernemers?

“Nee, zeker niet! Ook als je bijvoorbeeld net bent afgestudeerd, op zoek bent naar een baan of werkt voor een baas, kan personal branding heel zinvol zijn. Weten wie je bent en waar je voor staat, helpt je namelijk om jezelf duidelijk en onderscheidend te presenteren. Daarbij helpt het ook om je meer verbonden te voelen met je werk waardoor je er veel meer voldoening uit kunt halen en meer impact kunt maken. “

Hoe ben je tot dit idee gekomen?

“Ik werk al ruim zeven jaar als freelance copywriter en merkstrateeg. In 2019 begon ik na een burn-out met een yin yoga opleiding bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Dat ben ik in eerste instantie gaan doen om beter voor mezelf te leren zorgen en mijn yogapad te verdiepen. Maar tijdens dit proces ontdekte ik ook dat ik werken met mensen en mindfulness heel interessant vond. Dat heeft me sturing gegeven in welke richting ik uit wilde met mijn werk en toen ben ik gaan nadenken hoe ik mijn passies en ervaring met elkaar kon verbinden. Daaruit ontstond het idee om vanuit mijn ervaring als ondernemer en merkstrateeg andere ondernemers te gaan coachen en daarbij de pijlers personal branding, coaching en mindfulness te combineren. Die onderwerpen zag ik vaak los voorbijkomen, maar nog niet samengebracht in één programma. Zo werd The Mindful Method dus ‘geboren’.”

anne-van-laarhoven-slow-fashion-lifestyleFoto door Eline Nova Photography

Hoe heb je die onderwerpen uiteindelijk met elkaar weten te verweven tot één programma?

“Dat viel eigenlijk best wel natuurlijk in elkaar. Personal branding gaat heel erg over het ontdekken van wie je bent en je plek innemen. Maar om daarachter te komen moet je ook in contact staan met jezelf. Heel veel mensen vinden het best wel spannend om veel ruimte in te nemen, bijvoorbeeld door te vertellen waar ze goed in zijn en waar ze in geloven. Om dit te delen met hun netwerk kan een grote stap zijn. Dus ik coach ondernemers daarom ook heel erg op hun mindset. Het doel is om te ontdekken welke blokkades je hebt of welke belemmerende overtuigingen er nog in de weg zitten om die plek in te gaan nemen. En mindfulness helpt heel erg als tool om in contact te staan met jezelf en om dichter bij jezelf te komen. Zo kun je naar binnen keren en in contact komen met je lichaam. Mijn ervaring is dat je op die manier sneller tot antwoorden komt, dan wanneer je er heel lang over nadenkt.

Dus dat is ook iets wat ik ondernemers leer: hoe je meer in contact kunt staan met jezelf en dicht bij je authentieke zelf kunt blijven. Het is tegenwoordig namelijk zo makkelijk om afgeleid te raken door de ruis om ons heen. Daarom vind ik het heel waardevol om dit ook mee te geven aan ondernemers die ik help.”

Voor Take it slow betekent slow fashion duurzame mode die eerlijk gemaakt is met respect voor mens, dier en milieu. Wat betekent slow fashion voor jou?

“Ik vind dat heel mooi en ik volg Take It Slow daarom ook al jaren. Maar voor mij gaat slow fashion daarnaast ook over het investeren in tijdloze stukken die lang meegaan, de kleding die je hebt écht waarderen en bewust nadenken voordat je iets nieuws koopt.”

Kies je bewust voor slow fashion? Waarom wel, of waarom (nog) niet? 

Mijn kledingkast hangt helaas nog niet vol met uitsluitend duurzaam geproduceerde mode. Wel heb ik bijvoorbeeld twee jaar geleden een mooie winterjas gekocht van Armedangels. En dat was wel echt een bewuste aankoop. Fast-fashion begint me namelijk wel steeds meer tegen te staan. Dus als het kan, dan koop ik het liefst iets van een duurzaam modemerk. Dat voelt gewoon fijner. De reden dat ik nog niet uitsluitend kies voor duurzame mode, is omdat het best prijzig is. Maar dat probeer ik dan te compenseren door kleding te kopen die tijdloos en van goede kwaliteit is.”

‘Slow fashion past ook goed bij een slow lifestyle. Wat betekent een slow lifestyle voor jou en zou je zeggen dat je deze hebt?’

“Voor mij betekent een slow lifestyle dat je leeft in ritme met jezelf en de natuur. Dat klinkt misschien een beetje vaag, maar daarmee bedoel ik dat je leeft vanuit het moment en vanuit daar voelt waar je behoefte aan hebt. Vroeger stond mijn agenda van begin tot eind volgepland met werk, afspraken en sociale verplichtingen. Sinds mijn burn-out ga ik daar bewuster mee om. Nu probeer ik eerst te kijken hoe ik me voel en daar mijn werk en sociale leven rondom te organiseren, in plaats van andersom. Dat kan niet altijd, maar dat is wel het uitgangspunt.”

Kan een slow lifestyle soms niet heel erg saai zijn?

“ Ik vind het leven juist minder saai als je bewust en in het moment leeft. Dat geeft het leven juist meer kleur. Als je wordt geleefd door je werk, je agenda en de dingen om je heen, kan het leven juist zijn glans verliezen. Ik denk juist dat je met een slow lifestyle meer kan genieten. Maar dat hangt er natuurlijk ook vanaf wat een slow lifestyle voor jou betekent.

anne-van-laarhoven-take-it-slowFoto door Eline Nova Photography

Wat is jouw favoriete slow moment?

“Er zijn veel dingen waar ik van geniet. Maar zondagen zijn wel mijn favoriet. Dan ga ik in de ochtend meestal naar yoga en daarna lekker uitgebreid ontbijten, luieren of een wandeling maken. Dat zijn van die dagen waarop je echt helemaal de tijd kan vergeten en niets hoeft. Heerlijk!”

Ik zie dat steeds meer mensen zich in yoga en mindfulness gaan verdiepen. Zeker nu in deze coronatijd. Waar denk je dat dit door komt en hoe kunnen yoga en mindfulness je helpen in deze tijd?

“Ik denk dat steeds meer mensen behoefte hebben aan verstilling, ontspanning en rust in onze maatschappij, helemaal in deze coronatijd. Veel mensen hebben nu te maken met onzekerheid en maken zich zorgen over hun gezondheid en van mensen om hen heen. Mindfulness en yoga zijn dan hele fijne tools om weer tot rust te komen. Zowel lichamelijk als geestelijk.”

Wat hebben yoga en mindfulness jou zelf gebracht?

“Heel veel! Ik ben door yoga en mindfulness veel meer in contact komen te staan met mijn lijf en daardoor ook met mijn gevoel. Het heeft mij dichter bij mezelf gebracht en het heeft mij de tools gegeven om meer rust te vinden. En daarbij heeft het me geleerd om mijn lichaam echt als kompas te gebruiken. Nu ik luister naar mijn lijf, voel ik me veel meer in balans.”

Welke tips zou jij mee willen geven om yoga en mindfulness ook in je dagelijkse leven toe te passen?

“Wat je op de yogamat leert, kun je ook in je dagelijkse leven meenemen. Bijvoorbeeld door bewuster om te gaan met je lichaam, houding en ademhaling. Dit kun je doen door thuis yoga te beoefenen of door te mediteren. Vaak hoor ik dat mensen het best wel lastig vinden om te mediteren of om het vol te houden. Als je dit ook lastig vindt, is mijn tip om iedere dag drie keer een wekkertje in te stellen op je telefoon. Dit is dan een reminder om even contact te maken met je ademhaling en je lichaam. Hoe zit ik er nu bij? Hoe voel ik mij nu? Wat zijn mijn gedachtes? Door hier bij stil te staan kun je echt even bij jezelf in checken en bouw je zelfbewustzijn en lichaamsbewustzijn op.

Een andere tip die ik ook wel eens geef is het uitkiezen van een activiteit die je iedere dag doet. Bijvoorbeeld: je haren wassen, tandenpoetsen of een kop thee in de ochtend drinken. Doe dit dan heel mindful. Ga echt, als je je haren wast, stilstaan bij hoe je vingers voelen op je hoofdhuid. Vraag jezelf af hoe de shampoo ruikt en hoe het water aanvoelt op je haren. Daardoor kom je echt meer in het moment en train je jezelf om meer in het moment te zijn.  

En voor mensen die al mediteren of daar mee willen beginnen is Insight Timer een hele fijn app. Deze ken ik zelf ook nog maar net. Naast een fijne timer en losse meditaties kun je via deze app ook cursussen volgen van verschillende docenten. Dat houdt mij gemotiveerd om te blijven mediteren.”

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recent door jou bekeken

Het laatste nieuws op ons blog

 • Duurzame cadeau ideeën om jezelf of een ander blij mee te maken
  14 / Dec / 2022

  Yvonne - 04 / Nov / 2020

  Duurzame cadeau ideeën om jezelf of een ander blij mee te maken

 • Goede voornemens voor een duurzamere wereld en een gelukkigere jij!
  02 / Dec / 2022

  Yvonne - 04 / Nov / 2020

  Goede voornemens voor een duurzamere wereld en een gelukkigere jij!

 • Holiday Outfits | Outfits voor de feestdagen én daarna
  30 / Nov / 2022

  Yvonne - 04 / Nov / 2020

  Holiday Outfits | Outfits voor de feestdagen én daarna

 • Care Guide | Verzorgingstips voor je winterkleding
  16 / Nov / 2022

  Yvonne - 04 / Nov / 2020

  Care Guide | Verzorgingstips voor je winterkleding

 • Ontdek de prachtige alpacawollen sjaals van Alpaca Loca & Bufandy
  08 / Nov / 2022

  Yvonne - 04 / Nov / 2020

  Ontdek de prachtige alpacawollen sjaals van Alpaca Loca & Bufandy

 • Denim Guide Autumn / Winter 2022
  07 / Nov / 2022

  Yvonne - 04 / Nov / 2020

  Denim Guide Autumn / Winter 2022

 • 6 leuke social media accounts voor vegan inspiratie
  21 / Oct / 2022

  Yvonne - 04 / Nov / 2020

  6 leuke social media accounts voor vegan inspiratie

 • 8 leuke social media accounts voor positieve mindset
  04 / Oct / 2022

  Yvonne - 04 / Nov / 2020

  8 leuke social media accounts voor positieve mindset

 • De grote duurzame denim zomer guide
  23 / Jun / 2022

  Yvonne - 04 / Nov / 2020

  De grote duurzame denim zomer guide

 • Waarom is duurzame kleding duurder?
  23 / Jun / 2022

  Yvonne - 04 / Nov / 2020

  Waarom is duurzame kleding duurder?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Take It Slow 9.7 / 10 - +300 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »