Gratis verzending in NL > €49,-
Voor 16:00 besteld? Vandaag op de post
Voordelig retour sturen, gratis bij ruiling
beoordeling door klanten: 9.7 / 10
 • Nederlands
 • Laura - 06 / Mar / 2018

  Nationale Week Zonder Vlees - Mijn top 3 ‘Lisa Goes Vegan’ recepten

  Nationale Week Zonder Vlees - Mijn top 3 ‘Lisa Goes Vegan’ recepten

  Sinds gisteren is het de Nationale Week Zonder Vlees. Van 5 maart  t/m 11 maart wordt door de organisatie iedereen in Nederland gevraagd om een week lang geen vlees te eten. Volgens de stichting Nationale Week Zonder Vlees bespaart iedereen die 1 week geen vlees eet 7 maanden douchewater, 114 km autorijden, 1 kip en de hoeveelheid CO2-uitstoot waar een boom 7 maanden voor nodig heeft. Dat is nogal niet wat!

   

  De Slow blog heb ik in het leven geroepen om jou te inspireren en motiveren voor een duurzame levensstijl. Daarom wil ik deze week graag mijn top 3 favoriete recepten van Lisa goes vegan met je delen. De recepten van Lisa spreken mij aan omdat ze altijd plantaardig en vaak ook nog eens makkelijk te bereiden zijn. Win-win situatie voor mij en mijn veganistische vriend.

   

  vegan-shoarma-wrap-lisa-goes-vegan

  Foto gemaakt door Lisa 

  1. It's a wrap

   Bijna wekelijks eten mijn vriend en ik wraps. Het is makkelijk om te bereiden en er zijn ontzettend veel vega(n) opties. Wij starten met het kiezen of wij zin hebben in vega kip, gehakt of falafel. Vervolgens kiezen wij of we de wrap willen vullen met koude of warme groenten. De Vegan Shoarma Wrap van Lisa heb ik afgelopen zomer vaak gemaakt. Door de komkommer-munt yoghurt dressing is de wrap lekker fris. Daarnaast is het een makkelijk recept en laten wij daar nou net van houden.    lisa-goes-vegan-groene-curry-broccoli
   Foto gemaakt door Lisa

  2.  Curry, curry en nog eens curry 

   Mijn vriend eet voornamelijk plantaardig. Toen wij gingen samenwonen ben ik zonder moeite daarin meegegaan. Als ik vertel dat hij veganistisch is krijg ik vrijwel meteen de opmerking; zo dat is lastig met het avondeten! Maar het is helemaal niet lastig om veganistisch te koken. Ik geef na een opmerking als deze curry als voorbeeld: met kokosmelk, groente en rijst/noodles heb je al een vegan recept. Veel mensen beseffen dit niet. De Groene Curry met geroosterde broccoli van Lisa is een van mijn favorieten. Hier vind je het recept. 


   nationale-week-zonder-vlees-groente-pizza
   Foto gemaakt door Laura 


  3. Groentepizza met véél groente
   Als je net als ik, niet zo houdt van koken. Is het in het weekend al helemaal een ding. In het weekend bestellen wij - heel Amsterdams - vaak eten via Deliveroo. Ik woon in oud-west en daar zijn zoveel lekkere eettentjes zoals de Vegan Junkfood Bar, Holy ravioli of Kismet met de beste vegetarische pizza’s: de bodem is in plaats van met een rood gehakt sausje belegd met spinazie en feta. De bodem wordt kort gebakken waardoor de feta smelt. Vervolgens wordt de vegetarische pizza bodem gevuld met veel verse groenten en gerold in folie. Maar als ik in het weekend wél zelf iets wil maken dan maak ik vaak een vegetarische pizza op een bloemkool- of bieten bodem. Kaas is helemaal geen gemis op een rijk gevulde groentepizza. Als ik wel zin in kaas heb dan ga ik voor Buffel mozzarella. Heb je geen inspiratie in groente? Bekijk hier welke combi Lisa maakt. 

   

  Waar haal jij inspiratie vandaan om plantaardig te koken? Laat het mij weten in een berichtje hieronder. 

   

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Take it slow® 9.6 / 10 - 116 Reviews @ Kiyoh
  Hi! We gebruiken biologische cookies om ervoor te zorgen dat wij je de beste ervaring op onze website geven. Manage cookies