• Ga voor een duurzame garderobe & bewuste lifestyle
 • Voor 16:00 besteld? Vandaag op de post
 • Voordelig retour sturen, gratis bij ruiling

9,7Reviews

Laura - 15 / Dec / 2017

Let's Talk Slow met Stephanie

Let's Talk Slow met Stephanie
Slow Blog

Als ik met iemand fijn over slow fashion kan praten, dan is dat wel met Stephanie van Let’s Talk Slow. Stephanie heb ik wederom via Instagram leren kennen, surprise! Maar al snel spraken wij elkaar ook in real life op verschillende events. Toen ik Stephanie onlangs vroeg voor de slow look mocht ik haar meteen even een paar vragen stellen. Lees het interview hier.

 

Stephanie, wat doe je precies op dit moment?

Ik ben op dit moment volop bezig met het opzetten van mijn blog Let’s Talk slow. Daarbij ben ik nu aan het kijken hoe ik video kan verwerken in mijn blog. 

 

Hoe ben je hier gekomen?

Tijdens mijn studie op het AMFI ben ik in aanraking gekomen met het Amerikaanse kledingmerk Reformation. Toen werd mij duidelijk dat fashionable en sustainable goed samen kan gaan. Daarvoor heb ik ook al wel kennis gemaakt met duurzaamheid in de mode maar het leek toen allemaal een beetje stoffig. Toen ik Reformation zag dacht ik, het kan dus wel!

Na mijn studie kwam ik bij Miss Green terecht, een duurzaam Nederlands modelabel. In die tijd is mijn liefde voor duurzame mode nog meer gegroeid. Ook samen met documentaires die ik heb gekeken zoals Before the flood*

 

alchemist dameskleding trui broek online

 

Hoelang ben je met slow fashion bezig?

Ongeveer twee jaar nu. In eerste instantie dacht ik dat duurzame kleding duur is. Je wilt er toch leuk uit zien en er een beetje bijhoren. Ik denk dat dit bij veel vrouwen meespeelt waarom ze goedkope - fast fashion - kleding kopen, en elke keer weer iets nieuws willen hebben. Op een gegeven moment had ik dit inzicht, en toen hoefde ik het niet meer.

 

‘iedereen is vrij om aan het begrip slow fashion zijn eigen invulling te geven’

 

Slow fashion is een breed begrip. Wat betekent slow fashion voor jou?

Ik vind dit lastige vraag. Omdat ik vind dat iedereen zijn eigen waardes hierin mag bepalen. Ik eet wel veganistisch maar ik ben niet tegen leer. Wel tegen reguliere leer maar niet tegen eerlijk geproduceerd of vegetable tanned leer. Ik vind leren items namelijk heel mooi. Daarnaast vind ik dat plastic producten veel minder geproduceerd moeten worden. Leren tassen kun je niet vervangen door plastic materialen wat blijft.

Ik vind slow fashion dus een breed begrip. Ik vind het aller belangrijkste dat kleding eerlijk geproduceerd wordt en dat er duurzame materialen worden gebruikt. Maar verder vind ik dat iedereen vrij is om daar zijn eigen invulling aan te geven.

 

'Je kunt er niet - niet mee bezig zijn'

 

Ik zie een shift naar duurzaamheid. Voor mijn gevoel raken steeds meer mensen bekend met slow fashion. Waarom denk jij dat mensen zich hier tegenwoordig meer mee bezig houden?

Ik denk dat je er tegenwoordig niet meer omheen kunt. Je kunt er niet, niet mee bezig zijn. Alle grote bedrijven zijn ook met duurzaamheid bezig, al is dat soms lastig te bepalen of dat echt zo is. Het komt vanuit alle hoeken. Vanuit de politieke hoek en het nieuws. Mensen worden steeds meer over duurzaamheid geïnformeerd en dat is ook wat ik wil met mijn blog Let’s Talk Slow. Mensen bewust laten worden dat er een mogelijkheid is tot iets anders en dat duurzame kleding niet duurder hoeft te zijn. Maar ik denk dat mensen voornamelijk door de media meer met duurzaamheid bezig zijn.

 

alchemist dameskleding trui en broek

 

Denk jij dat wij in een bubbel zitten omdat wij heel erg met duurzaamheid bezig zijn, waar ik het in dit interview met Sara Dubbelman over had, of is het echt zo dat iedereen meer met duurzaamheid bezig is? 

Nee, ik denk dat duurzaamheid in de fashion nog niet zo heel groot is. Maar als ik kijk naar de voeding wordt het daar al steeds groter. Als ik kijk naar wat de mensen kopen bij de Albert Heijn bij mij om de hoek, dan is dat voornamelijk biologisch of vegan. Er is wel een shift gaande, maar deze mag nog veel groter worden en in meer opzichten. Mensen vinden denk ik duurzaamheid in kleding minder belangrijk omdat ze er leuk uit willen zien. Wij moeten er naar toe dat je, behalve dat je bezig bent of je er leuk uitziet, ook bezig bent met duurzaamheid.

 

Wat is jouw slow moment en heb jij een slow lifestyle?

Mijn absolute slow moment is als ik yoga. Dat ik weet oke, ik ben hier nu, in het nu. Als ik mijn yogales heb gehad ben ik helemaal zen. En dan denk ik, het is allemaal ook niet zo erg, waar maak ik me soms druk om? Dat is echt mijn slow moment.

 

Een slow lifestyle hebben vind ik nog wel lastig. Als ik naar mezelf kijk denk ik soms, ik mag het wel wat rustiger aandoen. Hoe meer je met voeding, sport en met alles in je omgeving hier mee bezig bent maakt het wel makkelijker om een slow lifestyle te hebben.

 

Komt het bezig zijn met duurzaamheid denk je vooral voor in onze generatie millennials of omdat wij in Amsterdam 'de grote stad' wonen?
Ik denk dat duurzaamheid in de grote stad wel een ding is, een hype. Maar ik denk ook dat duurzaamheid iets is wat structureel kan worden en meer aandacht mag krijgen bij mensen die er nog niet geïnteresseerd in zijn. We leven nu in zo’n hectische wereld. Op een gegeven moment zijn we daar klaar mee. Dan gaan we opzoek naar iets anders, naar iets rustigers. 

 

*De documentaire Before the flood nog niet gezien? Doe dat dan vanavond nog! 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Hoe verzorg je jouw Bufandy sjaal?
  13 / Oct / 2021

  Laura - 15 / Dec / 2017

  Hoe verzorg je jouw Bufandy sjaal?

 • Klaar met je Take It Slow outfit? Dit kun jij ermee doen
  06 / Oct / 2021

  Laura - 15 / Dec / 2017

  Klaar met je Take It Slow outfit? Dit kun jij ermee doen

 • Duurzame materialengids - winter
  29 / Sep / 2021

  Laura - 15 / Dec / 2017

  Duurzame materialengids - winter

 • Breisels vs. Weefsels
  22 / Sep / 2021

  Laura - 15 / Dec / 2017

  Breisels vs. Weefsels

 • SLOW: Beauty
  15 / Sep / 2021

  Laura - 15 / Dec / 2017

  SLOW: Beauty

 • Take It Slow’s favoriete Veja modellen
  06 / Sep / 2021

  Laura - 15 / Dec / 2017

  Take It Slow’s favoriete Veja modellen

 • 10 inspirerende boeken voor tijdens je vakantie
  06 / Jul / 2021

  Laura - 15 / Dec / 2017

  10 inspirerende boeken voor tijdens je vakantie

 • Maak kennis met ons nieuwe merk: DENISE ROOBOL
  23 / Jun / 2021

  Laura - 15 / Dec / 2017

  Maak kennis met ons nieuwe merk: DENISE ROOBOL

 • Dit wil je weten over het verfproces van kleding
  04 / May / 2021

  Laura - 15 / Dec / 2017

  Dit wil je weten over het verfproces van kleding

 • Fashion Revolution Week 2021
  14 / Apr / 2021

  Laura - 15 / Dec / 2017

  Fashion Revolution Week 2021

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Take It Slow 9.7 / 10 - +250 Reviews @ Kiyoh
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »